user_mobilelogo

Slim naar Antwerpse Parkings, slim naar de ZOO... dat is met de wagen uiteraard!

Ook in 2019 staan er heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen gepland. De beste manier om de ZOO van Antwerpen te bereiken is echter nog steeds met de wagen.

Twijfel niet! Parkeer supervoordelig en gemakkelijk dichtbij in Parking Breidel!

Volg de signalisatie Centrum Oost. Neem afrit 2 Deurne of afrit 3 Borgerhout. Neem de Turnhoutsebaan en de Carnotstraat, rijdt VOORBIJ het Koningin Astridplein en neem de eerste straat links, dat is de Breydelstraat.

Parking Breidel bevindt zich aan Uw linkerzijde. U kunt er niet naast kijken.

Parkeer rustig uw wagen op één van de vele extra-large parkeerplaatsen, en steek vervolgens te voet het Koningin Astridplein over, waar de ingang van de Zoo zich bevindt.

De wandelafstand tussen Parking Breidel en de Zoo bedraagt slechts 100 meter. Zo hebt U nog voldoende energie en alle tijd om de Zoo grondig te bezoeken.

 

Parking Breidel met korting

Parking Breidel steunt de Zoo. De Zoobezoekers krijgen namelijk een speciale korting. U betaalt slechts 50% van de normale uurprijs. Dat is zonder twijfel het goedkoopste tarief van de ganse buurt.

Vergeet echter niet je parkingticket te laten valideren aan de balie van de hoofdshop/ledendienst op het Flamingoplein!

 

DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Onthaal
Ma-di, do-zo: 10.00-18.00
Woensdag gesloten
Laatste ingang 17.00

(dichtste parking is Parking Grote Markt)

Bezoek het museum van de drukkersfamilie Plantin-Moretus (Unesco-erfgoed), en parkeer in Parking Brabo!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/37/Antwerp_Belgium_Museum-Plantin-Moretus-05.jpg/320px-Antwerp_Belgium_Museum-Plantin-Moretus-05.jpg

De geschiedenis van de drukkunst komt hier tot leven. Hier staan de oudste drukpersen ter wereld (van rond het jaar 1.600) . Tel daarbij de tienduizenden boeken over zowat alles wat mensen fascineert én een prachtige kunstcollectie. Dit UNESCO-werelderfgoed (erkend sinds 2005) biedt je een unieke historische ervaring, die je meevoert naar de gouden zestiende eeuw van Antwerpen.Tot op vandaag is het het enige museum ter wereld op die lijst, een museum vol met hoogtepunten.

Reeds vele jaren mogelijk in het buitenland, en nu ook in Antwerpen : U kan op elke eerste zondag van de maand shoppen in Antwerpen. Want dan zijn de meeste winkels in het centrum open.

Volgende winkelstraten doen mee : De Keyserlei, Meir, Diamantwijk, Wilde Zee, Modebuurt, Hoogstraat, Kloosterstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat, Kammenstraat, Groenplaats en het Zuid.

Parkeer in Parking St. Jacob Deze bovengrondse parking met extra-brede parkeerplaatsen is werkelijk een ideale shoppingparking, heel centraal gelegen. Dichter bij de Meir kun je nauwelijks parkeren!!

File:Rubens Self-portrait 1623.jpg

Rubens is één van de invloedrijkste kunstenaars ooit, en zeker de beroemdste inwoner van Antwerpen ooit. Mis de kunstenaarswoning van de meester dus niet : het Rubenshuis, waar het beroemde zelfportret opnieuw te bewonderen is. Parkeren doet U dus best in Parking Arenberg, dichterbij kan niet.