user_mobilelogo

De bovengrondse Parking St. Jacob wordt op 8 november 2019 omgedoopt tot "Parking Meir-Opera" (205 parkeerplaatsen).

De handelsbenaming "Parking Meir-Opera" geeft immers zeer goed de locatie van de parking weer, dichtbij de beide landmarks “Meir” en “Opera”.

Centraler in de Stad Antwerpen parkeren is onmogelijk!

U staat vlakbij de Meir (de populairste winkelstraat van België), maar ook bij de Antwerpse Opera en het nieuwe Operaplein.

Parking Meir-Opera ligt ook vlakbij de universiteit (UA), de De Keyserlei, de Rooseveltplaats, het Centraal Station, het Shoppingcenter Stadsfeestzaal, de Theaters, de Vogelenmarkt, de Zoo, de Diamantwijk, en ook de Huidevettersstraat, de Schuttershofstraat, de Wilde Zee, de Oudaen, de Boerentoren, de Groenplaats en het historisch centrum zijn niet ver.

Parking Meir-Opera heet U hartelijk welkom! Geniet van de "extra-large"-parkeerplaatsen en de voordelige parkeertarieven!

Parkeer in Parking Meir-Opera!

Slim naar Antwerpse Parkings, slim naar de ZOO... dat is met de wagen uiteraard!

Ook in 2019 staan er heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen gepland. De beste manier om de ZOO van Antwerpen te bereiken is echter nog steeds met de wagen.

Twijfel niet! Parkeer voordelig en gemakkelijk dichtbij in Parking Breidel!

Volg de signalisatie Centrum Oost. Neem afrit 2 Deurne of afrit 3 Borgerhout. Neem de Turnhoutsebaan en de Carnotstraat, rijdt VOORBIJ het Koningin Astridplein en neem de eerste straat links, dat is de Breydelstraat.

Parking Breidel bevindt zich aan Uw linkerzijde. U kunt er niet naast kijken.

Parkeer rustig uw wagen op één van de vele extra-large parkeerplaatsen, en steek vervolgens te voet het Koningin Astridplein over, waar de ingang van de Zoo zich bevindt.

De wandelafstand tussen Parking Breidel en de Zoo bedraagt slechts 100 meter. Zo hebt U nog voldoende energie en alle tijd om de Zoo grondig te bezoeken.

File:Rubens Self-portrait 1623.jpg

Rubens is één van de invloedrijkste kunstenaars ooit, en zeker de beroemdste inwoner van Antwerpen ooit. Mis de kunstenaarswoning van de meester dus niet : het Rubenshuis, waar het beroemde zelfportret opnieuw te bewonderen is. Parkeren doet U dus best in Parking Arenberg, dichterbij kan niet.

 

Bezoek het museum van de drukkersfamilie Plantin-Moretus (Unesco-erfgoed), en parkeer in Parking Brabo!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/37/Antwerp_Belgium_Museum-Plantin-Moretus-05.jpg/320px-Antwerp_Belgium_Museum-Plantin-Moretus-05.jpg

De geschiedenis van de drukkunst komt hier tot leven. Hier staan de oudste drukpersen ter wereld (van rond het jaar 1.600) . Tel daarbij de tienduizenden boeken over zowat alles wat mensen fascineert én een prachtige kunstcollectie. Dit UNESCO-werelderfgoed (erkend sinds 2005) biedt je een unieke historische ervaring, die je meevoert naar de gouden zestiende eeuw van Antwerpen.Tot op vandaag is het het enige museum ter wereld op die lijst, een museum vol met hoogtepunten.

 

DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Onthaal
Ma-di, do-zo: 10.00-18.00
Woensdag gesloten
Laatste ingang 17.00

(dichtste parking is Parking Grote Markt)