user_mobilelogo

 

Gezien de werken aan het nieuwe Operaplein en het heraanleggen van de Italiëlei is er momenteel geen doorgaand verkeer meer mogelijk over de Leien ter hoogte van de Rooseveltplaats. Dit noemt men "de knip".

U kunt de Leien dus nog WEL gebruiken, doch enkel niet meer om de Rooseveltplaats over te steken.

Onze parkings blijven dus even gemakkelijk bereikbaar, u moet enkel even plannen hoe u dat het best kan doen.

Hieronder ziet U de juiste info.

 Algemeen

  1. Algemeen: op deze afbeelding krijgt u een eerste overzicht van de mogelijke aanrij-routes

Parking Grote Markt

1. U komt van Linkeroever via de Kennedytunnel - neem afrit 5a Centrum Zuid, en blijf rechts van het nieuwe Gerechtsgebouw). Aan de lichten linksaf in de richting van de Kaaien (Scheldekaaien). U rijdt voorlangs het nieuwe Gerechtsgebouw, en rechtdoor tot u aan de Scheldekaaien komt. Daar rechtsaf de kaaien op en rechtdoor tot u aan Parking Grote Markt komt.

2. Neem op Linkeroever (Antwerpen-West de "konijnenpijp" of Waaslandtunnel). Uit de tunnel rijdt u meteen rechtsaf naar de Stijfselrui, en weer rechts naar het Hessenplein, dan linksaf op de Brouwersvliet, rijdt rechtdoor tot aan de Scheldekaaien, en neem dan linksaf op de Kaaien tot u aan Parking Grote Markt komt.

3. Komt u vanuit het Noorden of vanuit Nederland, neem dan Afrit 1 Merksem, richting Metropolis bioskoopcomplex. Daar rijdt u linksaf naar de Noorderlaanbrug, en daarna rechtdoor, tot aan de Kaaien (de Londenbrug is terug open). Vervolgens linksaf, en volg de Kaaien tot aan 't Steen.


 

Parking Brabo

4. Neem afrit 5a Antwerpen Zuid, door de Bolivar tunnel (dus onder het nieuwe Gerechtsgebouw door). Eens uit de tunnel linksaf (Graaf van Hoornstraat), langs het Museum voor Schone Kunsten, en volg de Volksstraat, Nationalestraat en aan de Kammenstraat draait u linksaf. En u bent er.

5. Eens de Bolivartunnel uit gaat u rechtdoor over de Leien tot aan het oude gerechtshof, linksaf de Kasteelpleinstraat op. Aan de lichten rechtsaf, volg langs de Maarschalk Gerardstraat (De Studio) de Kleine Markt, Kammenstraat, ten einde aan de lichten rechtdoor en u bent zo aan Parking Brabo.

Parking Arenberg

6. Neem afrit 5a Antwerpen Zuid, door de Bolivar tunnel (dus onder het nieuwe Gerechtsgebouw door). Eens uit de tunnel volgt U rechtdoor de Leien tot aan de Nationale bank (kruispunt Mechelsesteenweg). Daar gaat u juist voorbij de Nationale Bank linksaf, de Bourlastraat in, en rechtsaf de Leopoldstraat in, volg die rechtdoor, tot u rechtsaf kunt in de Arenbergstraat. Ten einde rechts en u bent er.

7. Afrit 4 & 5 Berchem, volg de Grote Steenweg stadinwaarts. Volg altijd rechtdoor, via Mechelsesteenweg, tot u de Leien bereikt. Daar neemt U rechtsaf, en meteen links voorsorteren. U slaat vervolgens juist achter de Nationale Bank linksaf naar de Bourlastraat  (aan Uw linkerkant ligt nu de Nationale Bank). Nu slaat U rechtsaf de Leopoldstraat in, volg die rechtdoor, tot u rechtsaf kunt in de Arenbergstraat. Neem ten einde rechts en u bent er.

8. Volg de Singel tot aan Berchem Station. Daar volgt u langs de spoorweg tot u linksaf kunt aan de Plantin-Moretuslei. Volg rechtdoor, ga NIET in de tunnel, maar blijf rechtdoor rijden. Steek de Leien over aan de Nationale Bank. U bent nu in de Bourlastraat  (aan Uw linkerkant ligt de Nationale Bank). Nu slaat U rechtsaf de Leopoldstraat in, volg die rechtdoor, tot u rechtsaf kunt in de Arenbergstraat.

Parking Breidel

9a. Komt u van de E 313, afrit Borgerhout - rij rechtdoor de Turnhoutsebaan op. Rij steeds rechtdoor tot u voorbij het Centraal Station komt en u de pijlen P Centrum/Zoo ziet. Sla linksaf de Breydelstraat in.

Opgelet: als u hier niet linksaf slaat, maar toch nog verder rechtdoor rijdt, dan rijdt u recht op de "knip" af. Mis dus de Breydelstraat niet.

9b. Aan afrit 3 Borgerhout rijdt u de Plantin-Moretuslei op, u volgt rechtdoor tot u rechtsaf kunt naar de Provinciestraat, en u volgt ze helemaal rechtdoor tot u ten einde aan de lichten linksaf de Carnotstraat in kunt. Volg dan tot u de pijlen naar P Centrum/Zoo ziet. Sla linksaf de Breydelstraat in.

Opgelet: als u hier niet linksaf slaat, maar toch nog verder rechtdoor rijdt, dan rijdt u recht op de "knip" af. Mis dus de Breydelstraat niet.

10. Afrit 2 Deurne of vanuit Deurne over de Bisschoppenhoflaan: rij de stad in via de Schijnpoortweg, onder de spoorweg linksaf - Pothoekstraat - Kerkstraat, en rechtsaf de Carnotstraat in. Volg dan tot u de pijlen naar P Centrum/Zoo ziet. Sla linksaf de Breydelstraat in.

Opgelet: als u hier niet linksaf slaat, maar toch nog verder rechtdoor rijdt, dan rijdt u recht op de "knip" af. Mis dus de Breydelstraat niet.

11. Afrit 1 Merksem, Groenendaallaan richting Sportpaleis. Aan het Sportpaleis rechtsaf op Schijnpoortweg, onder de spoorweg linksaf - Pothoekstraat - Kerkstraat, en rechtsaf de Carnotstraat in. Volg dan tot u de pijlen naar P Centrum/Zoo ziet. Sla linksaf de Breydelstraat in.

Opgelet: als u hier niet linksaf slaat, maar toch nog verder rechtdoor rijdt, dan rijdt u recht op de "knip" af. Mis dus de Breydelstraat niet.

Parking St.Jacob

12a. Neem Afrit 1 Merksem, rijd tot aan de Noorderlaan (Metropolis) en dan linksaf de bruggen over, tot op de Italiëlei.

OPGELET: MOEILIJK MAAR NIET ONMOGELIJK

Momenteel is Parking St.Jacob nog steeds te bereiken, een omweggetje.

12 a. U komt van Antwerpen Noord: volg de "leien", onder de fietsbrug en ga rechtsf de Paardenmarkt op. Ten einde gaat u linksaf, even rachtsaf aan het Hessenhuis, linksaf over de Brouwersvliet, volgt u de tramsporen over de Minderbroedersrui en gaat u aan de tweede verkeerslichten linksaf op de Sint Jacobsmarkt.

12 b.  Komt u van Antwerpen Zuid, ga dan linksaf aan de Stoopstraat, rechtdoor, aan Hopland rechtsaf,  linksaf aan Kipdorpvest en volg dan de hele tijd rechtdoor, voorbij de Meir en Leysstraat, ten einde aan het verkeerslicht linksaf (Sint Jacobsmarkt).

 

Op de Italiëlei rijdt u net voor de knip:

  • rechtsaf Van Boendalestraat
  • rechtsaf Korte Winkelstraat
  • linksaf Lange Sint-Annastraat
  • linksaf Sint Jacobsmarkt

Volg route Meir-Universiteit.

12b. Als u Antwerpen-Zuid neemt kan u op drie manieren naar de Leien rijden. Vervolgens gaat u linksaf in de Stoopstraat, volg de Meistraat langs de stadsschouwburg rechtdoor, rechtsaf in het Hopland, linksaf Kipdorpvest, ten einde aan het verkeerslicht linksaf en u bent bij de parking St. Jacob.

13. Komt u vanop Linkeroever via de Konijnenpijp of Waaslandtunnel, rechtsaf op de Italiëlei en verder zoals hierboven.

14. Neem afrit 2 - Deurne, onder de snelweg door, rechtsaf op de Slachthuislaan (achterzijde van het Sportpaleis), volg de weg altijd rechtdoor tot u op de Noorderlaan komt. Daar volgt u verder zoals hierboven.